Grac – Maribor

G R A C & MARIBOR

Shopping & degustacija 100 vrsta čokolade !!!

 TERMIN :   04/06.03 2016    

Grac je drugi grad po veličini i broju stanovnika u Austriji i glavni grad savezne pokrajine Štajerske. Smešten je u predalpskom prostoru, na severnoj ivici Gradečkog polja ,a kroz grad teče reka Mura. Istorijsko središte Graza je upisano na UNESCO-v popis mesta svetske baštine u Evropi 1999. godine kao primer skladnog suživota tipičnih građevina iz različitih istorijskih razdoblja i umetničkih stilova. Graz je takođe poznat po velesajmu koji se održava svako proleće i u jesen.

Fabrika čokolade Zotter se nalazi u Riegesburgu i ne predstavlja običan proizvodni pogon već veoma atraktivnu turističku destinaciju. Poseta fabrici počinje kratkim filmom o uzgoju kakaovca u Latinskoj Americi a nakon toga posetioci uživaju u izuzetno zanimljivoj turi nazvanoj Schokoladen Theater. Svaki posetilac dobija keramičku kašičicu za degustaciju čokoladnih smesa i do kraja proba više od 100 vrsta čokolade (tamna i bela, od 30-100% kakaovca). Oko fabrike se na 27 ha prostire Eko farma sa autohtonim vrstama domaćih životinja.

Maribor je drugi po veličini grad od 11 opština u Sloveniji. Predstavlja regionalno središte pokrajne Štajerske, koja se zapravo većim delom prostire u Austriji. Leži na reci Dravi, na mestu gde si sastaje planinski masiv Pohorje, Dravsko polje I planina Kozjak. Obrazovni centar i sedište mariborske nadbiskupije. Veći urbani centar je Grac u Austriji, koji se nalazi na 60 km od Maribora.

 

PROGRAM PUTOVANJA:                                

1.dan : Polazak iz Beograda/Šapca sa dogovorenog mesta. Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji, uz kratke usputne pauze za osveženje.

2.dan : Dolazak u Grac u ranim jutarnjim časovima i obilazak grada uz pratnju vodiča u trajanju od cca.1.5 sat. Nakon obilaska grada slobodno vreme za shopping i individualne aktivnosti. Smeštaju hotel. Oko 16h fakultativan polazak ka gradu Riegesburgu gde se nalazi poznata fabrika čokolade Zotter i gde je predviđen specijalno osmišljen obilazak fabrike i degustacija preko 100 raznih vrsta čokolade, u trajanju od sat vremena. Nakon obilaska slobodno vreme za obilazak Eko farme koja se nalazi u sklopu fabrike. Povratak u Grac. Slobodno vreme. Noćenje.

3.dan: Doručak. Napuštanje hotela. Nastavak putovanja prema Mariboru. Po dolasku u Maribor, upoznavanje sa centrom grada i razgledanje u pratnji vodica. Slobodno vreme do 15 časova kada je predviđen polazak za Beograd. Dolazak u Beograd u večernjim časovima. Kraj programa.

CENA ARANŽMANA: 79 €   po osobi  

Deca do 12 god. : 65 eur

 

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:                                                              
•    prevoz autobusom visoke turisticke klase(klima/video i audio oprema) na navedenoj relaciji

  • smeštaj u htl 3* u Gracu na bazi 1 noćenje sa doručkom
  • razgledanja prema programu Graca i Maribora
    •    usluge turističkog vodiča/pratioca tokom celog putovanja
    •    troškove ogranizacije putovanjaCENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
  • individualne troškove
    •    međunarodno zdravstveno osiguranje (300,00 din)
  • fakultativna poseta Fabrici čokolade- 20eur odrasli,15 eur-deca do 12 god .(ulaznice za Fabriku i Eko farmu uključene u cenu )

 

NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije po prodajnom kursu banke Intesa, ostatak 5dana pred polazak ili deponovanje čekova do 10.05.2016 ili admisnistrativna zabrana.

Program je rađen na bazi min. 45 putnika. U slučaju nedovoljnog broja, rok za otkaz je5 dana pre početka putovanja.

 

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA AGENCIJE   DUGA TRAVEL OTP 14/2012