VENECIJA

09.03.2018.–12.03.2018

75

Venecija je jedinstven grad na svetu, izgrađena je na 118 malih ostrva u laguni, na ušću reke Brente u Venecijanskoj laguni, sa kanalima umesto ulica.
A s obzirom da je grad isprepleten malim ulicama, poslužite se njima kako biste ubrzali svoj prolazak u slučaju žurbe. Pogotovo se to odnosi na hodanje Slavenskom rivom (Riva degli Schiavoni), koja je veći deo dana zagušena, dok u uličicama ‘iznad’ nje nema niti približne gužve. Uz brži prolazak, mogli biste biti nagrađen jedinstvenim i prekrasnim prizorima venecijanskih kanala i mostića.

Nema na zalihama

Broj artikla: 24532-2-2-1 Kategorija:
Share

Opis

VENECIJA –8.MART

1. Dan Četvrtak 09.03.2018. Loznica – Šabac-Beograd –  Punta Sabioni Polazak iz Loznice u 16.00h iz Šapca u 17.30h Okupljanje grupe i polazak sa parkinga preko puta buvlje pijace-Novi Beograd u 19.00 časova. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Punta Sabione u jutarnjim časovima.
2. Dan Petak 10.03.2018. Punta Sabioni – Venecija – Lido di Jesolo
Vožnja brodom do Venecije. Venecija je nekadašnja srednjevekovna Mletačka Republika, izgrađena je na 120 ostrva, ima 177 kanala kojima plove gondole (glavni je Canal Grande) i povezana sa oko 400 mostova. Moćna i nezavisna Mletačka republika koja je vladala nad pola Mediterana oduvek je privlačila pustolove, careve i osvajače. Dok budemo istraživali ovaj čaroban grad, neminovno je da ćete se u nekom momentu izgubiti među njenim uskim uličicama i kanalima. Pešice ćemo stići do Trga svetog Marka na kome su nezaobilazni dekor stotine golubova. U istoimenoj crkvi koja dominira trgom počiva Sveti Marko čije je telo preneseno iz Egipta. Nezaobilazna Duždeva palata, središte političke moći nekadašnje Mletačke republike, Mostom uzdaha povezana je sa tamnicom u kojoj su život okončali mnogi protivnici režima, a iz ovih kazamata je uspeo da pobegne najčuveniji zavodnik na svetu – Kazanova.
Ako prošetate do crkve Santa Maria della Salute možda ćete naslutiti bar delić emocija koje je imao Laza Kostić kada je pisao pesmu istog naziva. U ovoj crkvi nalaze se dela Ticijana I Tintoretija.Obilazak grada: most Uzdaha, Duždeva palata (nije predviđen grupni ulazak), stubovi zaštitnici grada, Trg Svetog Marka, crkva Svetog Marka (nije predviđen grupni ulazak), toranj, Veliki kanal, most Rialto… Nakon obilaska slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima povratak u luku Punta Sabione i odlazak u hotel. Noćenje.
3. Dan Subota 11.03.2018. Lido di Jesolo Verona –+iznenadjenje Lido di Jesolo -Doručak. U 10.00h polazak iz Lida. Odlazak do VERONE (fakultativni odlazak). Obilazak grada ljubavi. Obilazak istorijskog centra grada (1,5 sat) uz razgledanje: Trg Bra – glavni gradski trg sa impozantnom strukturom Rimske Arene koja predstavlja drugi po veličini antički amfiteatar u Italiji; “El Liston” – živopisna zona trga Bra; Trg Bilja (Erbe) sa srednjovekovnom strukturom nastalom na temeljima kasne antičke structure Rimskog Foruma – palata Mafei, kuća Mazanti sa freskama na fasadi, Fontana “Madonna Verona”, kamena senica “Berlina”, toranj Lamberti… Trg Sinjorija sa spomenikom najvećem italijanskom pesniku Dante Aligijeriju; crkva Santa Maria Antika sa grobnicama porodice Skala, Romeova kuća, Julijina kuća – najpoznatije znamenje grada koje je otelotvorilo legendu Vilijama Šekspira o Remeu i Juliji, likovima drame koja će širom zemaljske kugle proslaviti magičnu Veronu. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Nocenje.
4. Dan Nedelja 12.03.2018. Lido di Jesolo Trst –Beograd Doručak. Nakon doručka napuštanje soba. Polazak ka Trstu.Iza ledja su mu zelene i bele litice krecnjackog platoa, a ispred gleda u plavi Jadran. Trst je, cini se, idealno smesten. Rimljani su osvojili Trst 178. godine pr.n.e. ali iako se znaci njihove okupacije nalaze rastrkani po gradu, ono sto odmah upada u oci je njegova savremenost. Nalazeci se na politickoj i etnickoj granici izmedju latinskog i slovenskog sveta, Trst je dugo bio grad koji je čak i od 18. veka do danas često menjao vlasnike. Obilazak grada i slobodno vreme za individualno razgledanje i soping.
Nastavak putovanja ka Beogradu. Putovanje preko Slovenije i Hrvatske uz usputna zadržavanja radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim časovima.

Cena aranžmana: 75 €

Plaćanje isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa Banke na dan uplate

ARANŽMAN OBUHVATA:

Prevoz visokopodnim turističkim autobusima (full oprema, klima, tv, video,dvd,mikrofon)
Smeštaj u hotelu ATENE ili drugi sa 3 *** na bazi dva noćenja sa doručkom (american buffet)
u oblasti Veneto Lido di Jesolo
Obilaske prema programu
Usluge vodiča pratioca grupe
Troškove organizacije programa

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
Putno zdravstveno osiguranje
Obilazak Venecije i vožnja brodom na relaciji Punta Sabione – Venecija – Punta Sabione 20 EUR
Obilazak Verone 20 EUR + poklon iznenadjenje obilazak
(minimum za realizaciju fakultativnog programa je 25 putnika)
Nepomenute usluge i individualne troškove

ORGANIZATOR PUTOVANJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA INFORMACIJE DOBIJENE USMENIM PUTEM.
VALIDNIM SE SMATRAJU ISKLJUČIVO INFORMACIJE NAVEDENE U OVOM CENOVNIKU.

ORGANIZATOR PUTOVANJA DUGA “BUS-SERVIS”doo ŠABAC-TA DUGATRAVEL, licenca OTP 14/2012 od 27.03.2012.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.
Cenovnik br. 1 od 12.12.2017. god

Način plaćanja

NAČIN PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.

UPLATA od 30% od cene aranžmana se uplaćuje prilikom rezervacije putovanje,

ili ostatak od 70% najkasnije 7 dana pre polaska na putovanje.

– uplata u 4 mesečnih rata (februar, mart, april i maj 2018) administrativna zabrana ili čekovi građana.

Putno osiguranje

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE:

Preporučuje se putnicima, da pre polaska na putovanje pribave polisu Međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Polisa pokriva troškove pružanja neophodne medicinske pomoći. Putnici sami snose odogovornost ukoliko zbog neposedovanja polise osiguranja budu sprečeni da uđu na teritoriju zemalja EU. Polisu putnog zdravstvenog osiguranja možete zaključiti u Agenciji Duga travel po važećem cenovniku i uslovima osiguravajuće kuće GENERALI OSIGURANJE.

Napomena

NAPOMENA:

Pasoši moraju važiti još najmanje 3 meseca nakon povratka sa puta i ne smeju biti stariji od 10 godina. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.