VENECIJA 1. MAJ

115

Venecija je čudesna i jedinstvena, jedna je od najbogatijih riznica italijanske i evropske kulture i umetnosti. Izgrađena je tokom 5. veka u prostranoj laguni, na ušću reke Brente u venecijanski zaliv, na preko 118 malih ostrva koje razdvaja oko 170 kanala i spaja veliki broj mostova. Venecija je grad raskošne arhitekture, prefinjene muzike i neke posebne svetlosti i zbog toga je prozvana “Serenissima – Presvetla”. Njene kupole, zvonici, palate i trgovi veličanstveni su dekor mnogobrojnih remek-dela Ticijana, Tintoreta, Veronezea i drugih velikih majstora čuvene venecijanske slikarske škole.Kompletno gradsko jezgro Venecije sa nekoliko stotina palata i preko 90 crkava proglašeno je delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Najpoznatije građevine su crkva sv. Marka i Duždeva palata, crkva Santa Marija dela Salute na ostrvu sv. Đorđa iz 17. veka. One su egzotična mešavina vizantijskog, gotičkog i renesansnog stila, a tu je i najviša građevina Kampanile. Ona se može smatrati jednom od kulturnih prestonica sveta i posetiti je znači poći u susret prošlosti i to onom najlepšem i najvrednijem delu, te stoga nije ni čudo što su kroz vekove ali i danas umetnici i intelektualci, pesnici i filozofi dolazili u Veneciju u potrazi za inspiracijom, za odgovorima, ali i da uživaju u materijalnoj i duhovnoj raskoši koju krije ovaj grad.

Nema na zalihama

Broj artikla: 24532-2-2-1-1 Kategorija:
Share

Opis

VENECIJA od 26.04. – 30.04.2018.

SIGURAN POLAZAK

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (četvrtak) ŠABAC

Polazak iz Šapca u 21:00 h sa parkinga ispred hotela Sloboda. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi odmora i graničnih formalnosti…
2.dan (petak) VENECIJA – LIDO DI JESOLO

Dolazak u luku Punta Sabioni u jutarnjim satima. Fakultativna vožnja brodićem do “Kraljice Mediterana” – Venecije. Poseta gradu “krilatog lava” započinje sa mesta čija je lepota toliko neobična i zasenjujuća da se ljudska čula nikada ne mogu dovoljno nadiviti i načuditi – Piazza San Marco. Najpoznatije gradjevine nekadašnje Mletačke republike: Palazzo Ducale, Bazilika San Marco sa replikom čuvenih antičkih konja, Biblioteka Marciana, Campanila sa čijeg vrha se vidi čitava laguna, astronomski sat… Šetnja kroz lavirinte centralnog gradskog jezgra do kanala Grande i najstarijeg mosta Ponte Rialto. Kupiti sebi masku, suvenir toliko autentičan za ovaj grad. Slobodno vreme za uživanje.U popodnevnim satima povratak brodićem u luku Punta Sabioni i odlazak do mesta Lido di Jesolo/ Noventa di Piave ili Oderzo.. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. dan (subota) LIDO DI JESOLO – – VERONA – LIDO DI JESOLO

Doručak. Nakon doručka slobodno vreme za individualne aktivnosti, šetnju….. U poslepodnevnim časovima odlazak do Verone – grada Romea i Julije. Po dolasku obilazak grada: amfiteatar “Arena”, Trg Bra.Nakon obilaska Verone, slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (nedelja) LIDO DI JESOLO – PADOVA – VIĆENCA

Doručak. Slobodan dan za odmor ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do Padove. Obilazak Padove, grada u kome su svoj pečat ostavili umetnici poput Đota i Donatela. Nakon obilaska slobodno vreme. Odlazak do Vićence. Grad Vićenca se od 1994.godine nalazi na UNESCO listi svetske kulturne baštine. Poznat je po umetnosti i arhitekturi. Za lepotu grada najzaslužniji je čuveni arhitekta Andrea Paladio koji je izgradio veliki broj vila i palata kako u samom gradu tako i u njegovoj okolini. Nakon obilaska slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima polazak ka Srbiji. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Šapcu.

 5. dan (ponedeljak) ŠABAC

Dolazak u mesto polaska u jutarnjim časovima. Kraj usluga.

Cena aranžmana 115€

( dinarska protivvrednosti po kursu Banke Intesa)

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

– prevoz na pomenutoj relaciji visokoturističkom klasom(video DVD oprema)

-smeštaj u 1/ 2 i 1/3 sobe na bazi 2 noćenja sa dorućkom u hotelu sa 3 zvezdice

– fakultativni obilasci:Verona, Padova, Vićenca

– vožnja brodom Punto Sabioni – Venecija

– usluge licenciranog vodiča tokom putovanja

– troškovi organizacije putovanja

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

– putno-zdravstveno osiguranje

– individualni troškovi

ORGANIZATOR PUTOVANJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA INFORMACIJE DOBIJENE USMENIM PUTEM.
VALIDNIM SE SMATRAJU ISKLJUČIVO INFORMACIJE NAVEDENE U OVOM CENOVNIKU.

ORGANIZATOR PUTOVANJA DUGA “BUS-SERVIS”doo ŠABAC-TA DUGATRAVEL, licenca OTP 14/2012 od 27.03.2012.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

CENA JE RAĐENA NA BAZI 45 PLATIVIH OSOBA.

Način plaćanja

NAČIN PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.

UPLATA od 30% od cene aranžmana se uplaćuje prilikom rezervacije putovanje,

ili ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre polaska na putovanje ili čekovima građana do 25.07.2018. 

Putno osiguranje

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE:

Preporučuje se putnicima, da pre polaska na putovanje pribave polisu Međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Polisa pokriva troškove pružanja neophodne medicinske pomoći. Putnici sami snose odogovornost ukoliko zbog neposedovanja polise osiguranja budu sprečeni da uđu na teritoriju zemalja EU. Polisu putnog zdravstvenog osiguranja možete zaključiti u Agenciji Duga travel po važećem cenovniku i uslovima osiguravajuće kuće GENERALI OSIGURANJE.

Napomena

NAPOMENA:

Pasoši moraju važiti još najmanje 3 meseca nakon povratka sa puta i ne smeju biti stariji od 10 godina. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.