VENECIJA – VIKEND

35

Venecija je čudesna i jedinstvena, jedna je od najbogatijih riznica italijanske i evropske kulture i umetnosti. Izgrađena je tokom 5. veka u prostranoj laguni, na ušću reke Brente u venecijanski zaliv, na preko 118 malih ostrva koje razdvaja oko 170 kanala i spaja veliki broj mostova. Venecija je grad raskošne arhitekture, prefinjene muzike i neke posebne svetlosti i zbog toga je prozvana “Serenissima – Presvetla”. Njene kupole, zvonici, palate i trgovi veličanstveni su dekor mnogobrojnih remek-dela Ticijana, Tintoreta, Veronezea i drugih velikih majstora čuvene venecijanske slikarske škole.Kompletno gradsko jezgro Venecije sa nekoliko stotina palata i preko 90 crkava proglašeno je delom svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO-a. Najpoznatije građevine su crkva sv. Marka i Duždeva palata, crkva Santa Marija dela Salute na ostrvu sv. Đorđa iz 17. veka. One su egzotična mešavina vizantijskog, gotičkog i renesansnog stila, a tu je i najviša građevina Kampanile. Ona se može smatrati jednom od kulturnih prestonica sveta i posetiti je znači poći u susret prošlosti i to onom najlepšem i najvrednijem delu, te stoga nije ni čudo što su kroz vekove ali i danas umetnici i intelektualci, pesnici i filozofi dolazili u Veneciju u potrazi za inspiracijom, za odgovorima, ali i da uživaju u materijalnoj i duhovnoj raskoši koju krije ovaj grad.

Nema na zalihama

Broj artikla: 24532-2-2-1-1 Kategorija:
Share

Opis

VENECIJA VIKEND

TRODNEVNI ARANŽMAN – AUTOBUSKI PREVOZ 

20.04 do 22.04.2018.godine

25.05 do 27.05.2018.godine

1.dan petak-BEOGRAD

Okupljanje i polazak preko puta ,,Buvlje pijace,,na Novom Beogradu(ugao uluca Jurija Gagarina I Antifašističke Borbe) u 18:00h časova. Noćna vožnja preko Hrvatske i Slovenije uz usputna zadržavanja radi odmora.
2.dan subota-VENECIJA
U jutarnjim časovima dolazak u Punta Sabione – luke, vožnja brodom do Venecije. Razgledanje i obilazak Venecije. Venecija je nekadašnja srednjevekovna Mletačka Republika, izgrađena je na 120 ostrva, ima 177 kanala kojima plove gondole (glavni je Canal Grande) i povezana sa oko 400 mostova. Neobično romantičan i tajanstven gradić na moru ima burnu istoriju. Venecija pleni svojom neobičnošću i lepotom. Pešice će mo stići do Trga svetog Marka na kome su nezaobilazni dekor stotine golubova. U istoimenoj crkvi koja dominira trgom počiva Sveti Marko čije je telo preneseno iz Egipta. Nezaobilazna Duždeva palata, središte političke moći nekadašnje Mletačke republike, Mostom uzdaha povezana je sa tamnicom u kojoj su život okončali mnogi protivnici režima, a iz ovih kazamata je uspeo da pobegne najčuveniji zavodnik na svetu – Kazanova.
Ako prošetate do crkve Santa Maria della Salute možda ćete naslutiti bar delić emocija koje je imao Laza Kostić kada je pisao pesmu istog naziva. U ovoj crkvi nalaze se dela Ticijana i Tintoretija.
. Prema programu karnevala u 12h biće održan Let Anđela na Trgu Svetog Marka..
Obilazak grada: most Uzdaha, Duždeva palata (nije predviđen grupni ulazak), stubovi zaštitnici grada, Trg Svetog Marka, crkva Svetog Marka (nije predviđen grupni ulazak), toranj, Veliki kanal, most Rialto…

2-3.dan nedelja-BEOGRAD
Po završenom živopisnom razgledanju Venecije, u popodnevnim časovima polazak ka Beogradu sa mogućim obilaskom nekih od usputnih tržnih centara Noventa di Pjava I Palmanova autllet koiiko nam radon vreme istih dozvoljava. U večernjim časovima nastavak putovanja ka Beogradu. Dolazak u Beograd u jutarnjim satima.

Cena aranžmana: 35€

 

 

ARANŽMAN OBUHVATA:
-Prevoz visokopodnim turističkim autobusima (full oprema, klima, tv, video,dvd,mikrofon)
-Obilaske prema programu Venecija
-Usluge vodiča pratioca grupe
-Troškove organizacije programa


ARANŽMAN NE OBUHVATA
-Fakultativne obilaske
-Nepomenute usluge i individualne troškove
-Vožnja brodom na relaciji Punta Sabione – Venecija – Punta Sabione (fakultativa-20€)
-Inostrano zdravstveno osiguranje

ORGANIZATOR PUTOVANJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA INFORMACIJE DOBIJENE USMENIM PUTEM.
VALIDNIM SE SMATRAJU ISKLJUČIVO INFORMACIJE NAVEDENE U OVOM CENOVNIKU.

ORGANIZATOR PUTOVANJA DUGA “BUS-SERVIS”doo ŠABAC-TA DUGATRAVEL, licenca OTP 14/2012 od 27.03.2012.
Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.
Cenovnik br. 1 od 12.12.2017. god

Način plaćanja

NAČIN PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.

UPLATA od 30% od cene aranžmana se uplaćuje prilikom rezervacije putovanje,

ili ostatak od 70% najkasnije 7 dana pre polaska na putovanje.

– uplata u 4 mesečnih rata (februar, mart, april i maj 2018) administrativna zabrana ili čekovi građana.

Putno osiguranje

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE:

Preporučuje se putnicima, da pre polaska na putovanje pribave polisu Međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Polisa pokriva troškove pružanja neophodne medicinske pomoći. Putnici sami snose odogovornost ukoliko zbog neposedovanja polise osiguranja budu sprečeni da uđu na teritoriju zemalja EU. Polisu putnog zdravstvenog osiguranja možete zaključiti u Agenciji Duga travel po važećem cenovniku i uslovima osiguravajuće kuće GENERALI OSIGURANJE.

Napomena

NAPOMENA:

Pasoši moraju važiti još najmanje 3 meseca nakon povratka sa puta i ne smeju biti stariji od 10 godina. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.