SOLUN

09.03.2018.–12.03.2018

129

U bilo kom delu Soluna da se nalazite, osetićete miris mora. Stanovnici Soluna su jako prijatni i rado će vam izaći u susret. U gradu nećete na svakom koraku naići na lance brze hrane, već pre svega na giros i suvlaki. U Solunu ćete se osećati kao kod kuće. Ovo je bezbedan i vrlo živ grad. U bilo koje doba dana i noći čućete žamor ljudi i muziku. Takođe, u gradu ima studenata iz celog sveta koji se tamo školuju.

Pazite prilikom vožnje jer meštani brzo voze i ne gledaju gde će se i kada zaustaviti. Nije retkost da neko od stanovnika stane nasred ulice da recimo kupi hleb, iako je iza njega kolona od nekoliko vozila. Takođe, pazite gde ostavljate auto jer za nepropisno parkiranje možete platiti kaznu, a možete i zateći auto bez tablica, koje dobijete nazad tek nakon regulisanja kazne. Loša vest za pušače je što je od jula ove godine na snazi zakon koji zabranjuje pušenje u zatvorenom prostoru, ali tu su uvek bašte kafića koje su čak i zimi otvorene jer ih greju na specifičan način. Najlepše kafiće ćete naći na Aristotelovom trgu, u ulici sa pogledom na more u kojoj se nalazi Bela kula ili u starom gradu.

Nema na zalihama

Broj artikla: 24532-2-2 Kategorija:
Share

Opis

SOLUN – 8.MART

1.DAN putovanja (09.03.2018 četvrtak.): Loznica-Šabac-Beograd–SOLUN Polazak iz Loznice u 19.00h iz Šapca u 20.30h. Sastanak grupe u Beogradu 21.30 časova. Polazak sa PARKINGA PREKO PUTA BUVLJAKA, Predvidjeno vreme polaska u 22.00 časa. Noćna vožnja kroz Srbiju, Makedoniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi carinskih formalnosti i odmora.

2.DAN (10.03.2018 petak): SOLUN Dolazak u Solun u prepodnevnim satima. PANORAMSKO RAZGLEDANJE GRADA autobusom (crkve Sv.Dimitrija,Trijumfalne kapije, Aristotelovog trga, Bele Kule, Rotonde, Galerijevog luka, gradskih zidina…). Nakon razgledanja, smeštaj u hotel posle 14 časova (po hotelskim pravilima). Slobodno popodne za individualne aktivnosti (predlažemo šoping u glavnoj šoping zoni Soluna u ulici “Tzimitzki” ili odmor u nekom od kafića sa pogledom na more i Belu kulu). NOĆENJE.

3.DAN (11.03.2018 subota): SOLUN – METEORI – SOLUN Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet do veličanstvenih METEORA. Obilazak METEORA sa posetom jednom od srednjovekovnih vizantijskih manastira ( Sv. Trojica, Varlam, Veliki Meteori…) sagrađenih na visokim stenama, starim nekoliko miliona godina. Po završetku poseta poznatim radionicama ikona. U povratku predviđena je pauza u dolini Tembi sa obilaskom crkve Svete Petke, koja se nalazi u dolini reke Pinios, izgradjene u steni, a gde se nalazi i Afroditin izvor mladosti i lepote. Povratak u hotel. NOĆENJE

4.DAN (12.03.2018 nedelja): SOLUN – Beograd-Šabac-Loznica Doručak. Napuštanje soba do 10.00 časova. Poseta Srpskom vojničkom groblju ZEJTINLIK. Polazak za Beograd oko 13 časova po lokalnom vremenu. Vožnja kroz Grčku i Makedoniju sa kraćim usputnim pauzama. Očekivano vreme dolaska u Beograd oko ponoći, u zavisnosti od uslova na putu i graničnim prelazima.

Cena aranžmana: 129€

Plaćanje isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate

ARANŽMAN OBUHVATA:
-Prevoz visokopodnim turističkim autobusima (full oprema, klima, tv, video,dvd,mikrofon)

-Smeštaj u hotelu Vergina 3* na bazi dva noćenja sa doručkom (buffe-samoposluživanje)
-Obilaske prema programu Solun-Meteori-Zejtinlik
-Usluge vodiča pratioca grupe
-Troškove organizacije programa


ARANŽMAN NE OBUHVATA
-Fakultativne obilaske
-Nepomenute usluge i individualne troškove –
METEORI – 25 € (Ulaznice za manastire nisu uključene u cenu , plaćaju se na licu mesta )

Inostrano zdravstveno osiguranje

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA INFORMACIJE DOBIJENE USMENIM PUTEM.

VALIDNIM SE SMATRAJU ISKLJUČIVO INFORMACIJE NAVEDENE U OVOM CENOVNIKU.

ORGANIZATOR PUTOVANJA DUGA “BUS-SERVIS”doo ŠABAC-TA DUGATRAVEL, licenca OTP 14/2012 od 27.03.2012.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Cenovnik br. 1 od 12.12.2017. god

Način plaćanja

NAČIN PLAĆANJA:

Plaćanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.

UPLATA od 30% od cene aranžmana se uplaćuje prilikom rezervacije putovanje,

ili ostatak od 70% najkasnije 7 dana pre polaska na putovanje.

– uplata u 4 mesečnih rata (februar, mart, april i maj 2018) administrativna zabrana ili čekovi građana.

Putno osiguranje

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE:

Preporučuje se putnicima, da pre polaska na putovanje pribave polisu Međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Polisa pokriva troškove pružanja neophodne medicinske pomoći. Putnici sami snose odogovornost ukoliko zbog neposedovanja polise osiguranja budu sprečeni da uđu na teritoriju zemalja EU. Polisu putnog zdravstvenog osiguranja možete zaključiti u Agenciji Duga travel po važećem cenovniku i uslovima osiguravajuće kuće GENERALI OSIGURANJE.

Napomena

NAPOMENA:

Pasoši moraju važiti još najmanje 3 meseca nakon povratka sa puta i ne smeju biti stariji od 10 godina. Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.