KRF Meteori

04.04.2018.–09.04.2018

139

Jedno od najlepših obeležavanja najvećeg hrišćanskog praznika Uskrsa na Mediteranu je na ostrvu Krf. Preko nekoliko desetina hiljada iz Grčke , pre svega iz Atine ali sve više i iz inostranstva posetilaca dolazi na Krf ne bi li doživeli po svemu jedinstveni hrišćanski praznik- Uskrs. Centralni događaj Uskrsa na Krfu je Velika subota, kada se nakon iznošenja moštiju Sv. Spiridona i svečane litije u 11h odigrava ceremonija bacanja vrčeva sa zgrada na centralnom trgu -Spianada. Ono što je naveliko za nas posebno važno jeste  da je  na Krfu pre tačno 100 godina vaskrsla srpska vojska nakon golgote prilikom prelaska preko Albanije i stradanje nezabeleženo u istoriji ratovanja. Svi srpski turisti pored prisustva obeležavanja Vaskrsa, obavezno posećuju i najveće srpske spomenike, pre svega Srpsku kuću i mauzolej na ostrvu Vido.

Nema na zalihama

Broj artikla: 24532-2-1 Kategorija:
Share

Opis

KRF  METEORI – VASKRS 2018

PROGRAM PUTOVANJA: Termin:04.04.2018.–09.04.2018

1.DAN Sreda

Beograd

04.04.2018.

Polazak : Loznica u 17:00h,Sabac u 18:30h i Beograd u 20:00h. (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Srbiju i Makedoniju prema Grčkoj sa usputnim zadržavanjem radi pauza i graničnih formalnosti.

2.dan Četvrtrak

Solun-Krf

05.04.2018

Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Bela kula, Rotonda, Trijumfalna kapija, crkve Sv. Sofije, Sv. Dimitrija, Aristotelov trg…Obilazak čuvenog vojničkog groblja Zejtinlik, gde se nalaze posmrtni ostaci više od 7.000 srpskih vojnika poginulih u Prvom svetskom ratu. Slobodno vreme za šetnju ili šoping. Nastavak puta prema Krfu. Dolazak u večernjim časovima. Smeštaj u apartmanel. Noćenje.

3.dan Veliki

Krf- Petak

06.04.2018.

Odlazak do grada Krfa. Na Veliki petak ulice i crkve ispunjene su ljudima u iščekivanju ceremonije Spuštanja Hrista sa krsta. Nakon ceremonije mogućnost fakultativnog izleta do palate Ahilion, letnjikovca austrijske carice Elizabete, poznate i kao Sisi. Palata koja je jedno od najposećenijih zdanja na ostrvu Krf, jedno vreme tokom Prvog svetskog rata služila je i kao francuska bolnica u kojoj su se lečili srpski vojnici. Povratak u apartman. Slobodno vreme za individualnu šetnju i razgledanje. U večernjim časovima odlazak do grada Krfa i prisustvovanje emotivnoj atmosferi iznošenja plaštanice i bogato dekorisanih epitafa. Po završetku ceremonije započinje program filharmonije. Povratak u apartman. Noćenje.

4.dan Velika

Krf – Subota

07.04.2018.

Polazak ka gradu Krf u jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona. Prisustvovanje iznošenju moštiju Svetog Spiridona i procesiji u čast zaštitnika ostrva. U 11 časova, nakon jutarnje službe, započinje period takzvanog Prvog uskrsnuća, tokom koga se sa balkona i prozora baca na hiljade crvenih vrčeva ispunjenih vodom. Ovaj običaj jedinstven je u svetu, i može se videti samo na Krfu. Slobodno vreme za individualnu šetnju i razgledanje. Nakon ceremonije mogućnost fakultativnog izleta do Srpske kuće i poseta ostrvu Vido, na kome se nalazi spomen kosturnica poginulih srpskih vojnika iz Prvog svetskog rata. Povratak u apartman. Slobodno vreme za individualnu šetnju i razgledanje. U večernjim časovima odlazak ka gradu Krf i prisustvovanje dočeku Blagodatnog ognja. Ceremonija se potom nastavlja večernjom liturgijom, a završava veličanstvenim vatrometom, kojim se svečano dočekuje Vaskrs. Povratak u apartman. Noćenje.

5.dan Nedelja

VASKRS

Krf-Meteori

08.04.2018.

Napuštanje apartmana. Odlazak na vaskršnju liturgiju u grad Krf. Gradske ulice ispunjene su ljudima, koji nakon posta uživaju u lokalnim vaskršnjim specijalitetima. Na Vaskrs započinje Nova nedelja, koja se na Krfu obeležava do sledećeg petka. Slobodno vreme i razgledanje predivnog grada Krfa. Staro gradsko jezgro smešteno je između dve tvrđave, zaštitnice Krfa. Brojni se uticaji mogu videti u gradu, savršeno uklopljeni u jedinstveni arhitektonski ambijent. Fakultativni odlazak do Guvije, luke u kojoj su srpski vojnici pristizali na ostrvo Krf. Potom nastavak do mesta Agios Mateos u kome se nalazilo groblje Drinske divizije, o kome svedoči impresivan spomenik, kao i stoletni maslinjak iz koga se prvi put čula pesma Tamo daleko. Nakon obilaska odlazak ka vidikovcu Kanoni iznad zaliva Garica, sa koga se pruža predivan pogled na Pontikonisi (Mišje ostrvo) i crkvu Bogorodice Vlaherne, kao i na aerodrom sa kog na svakih nekoliko minuta poleću avioni. U poslepodnevnim časovima u povratku prema Srbiji poseta manastirske oblasti Meteora, koji su smešteni u neposrednoj blizini grada Kalambaka. Poseta radionici ikona u podnožju manastirskog kompleksa. Nakon toga panoramsko razgledanje 6 manastira i poseta manastira Veliki Meteor, najveći i najznačajniji manastir, čiji  jedan od ktitora potiče iz carske loze Nemanjića. Nakon obilazaka, pauza u podnožju stena meteorskih u lokalnom restoranu za odmor i osveženje. Slobodno vreme. Polazak prema Srbiji.

6.dan

09.04.2018.

Dolazak u Beograd, Šabac i Loznicu u kasnim večernjim časovima časovima. (Kraj usluga)

CENA ARANŽMANA : 139 po osobi

( PLAĆANJE U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU BANCA INTESA NA DAN UPLATE)

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Prevoz autobusima visoke turističke klase (full oprema, klima, tv, video,dvd,mikrofon) Prevoznik “DUGA-BUS-SERVIS,,
 • Smeštaj u Dasiji/Ipsos na bazi tri noćenja u 1/2, 1/3-u Vilama studio-apartmanima sa klimom,
 • Poseta i obilazak Soluna
 • Usluge turističkog vodiča tokom celog trajanja putovanja
 • Prisustvo predstavnika agencije tokom celog putovanja
 • Troškovi organizacije putovanja
 • Boravišnu taksu

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Mogućnost doplate za večeru na licu mesta (u zavisnosti od broja prijavljenih od 7 do 10eur)
 • Individualni troškovi
 • prevoz trajektom (povratna karta) – 20 € odrasli / 15 € deca
 • Nepomenute usluge
 • Fakultativni izleti,cene po osobi:

 • Palata Ahilion cena: 15,00€

 • Srpska kuća/Ostrvo Vido cena: 5,00€

 • Agios Mateos/Guvija/Kanoni cena: 10,00€

 

ORGANIZATOR PUTOVANJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA INFORMACIJE DOBIJENE USMENIM PUTEM.

VALIDNIM SE SMATRAJU ISKLJUČIVO INFORMACIJE NAVEDENE U OVOM CENOVNIKU.

ORGANIZATOR PUTOVANJA DUGA “BUS-SERVIS”doo ŠABAC-TA DUGATRAVEL, licenca OTP 14/2012 od 27.03.2012.

Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.

Način plaćanja

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

Placanje je isključivo u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banca Intesa na dan uplate.

1. UPLATA od 30% prilikom rezervacije, ostatak 10 dana pred polazak.

2. UPLATA NA RATE:– čekovima građana – 30% prilikom rezervacije, ostatak u jednakim mesečnim ratama

(rate mogu dospevati svakog 5-tog, 15-tog ili 25-tog u mesecu) BEZ UVEĆANJA do 15.06.2018.god

Čekovi se deponuju najkasnije 10 dana pre početka putovanja.

POPUSTI I DOPLATE:

Doplata 1/1 sobu iznosi 70% od individualne cene.

Putno osiguranje

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE:

Preporučuje se putnicima, da pre polaska na putovanje pribave polisu Međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. Polisa pokriva troškove pružanja neophodne medicinske pomoći. Putnici sami snose odogovornost ukoliko zbog neposedovanja polise osiguranja budu sprečeni da uđu na teritoriju zemalja EU. Polisu putnog zdravstvenog osiguranja možete zaključiti u Agenciji Duga travel po važećem cenovniku i uslovima osiguravajuće kuće GENERALI OSIGURANJE.

Napomena

NAPOMENA:

– Higijenu u studijma/apartmanima za vreme boravka gosti sami održavaju. Eventualne neispravnosti i nedostatke u studijima / sobama prijaviti odmah.

– Gosti su dužni da poštuju kućni red objekta u kom su smešteni, u suprotnom vlasnik objekta ima pravo da ih iz istog udalji, u tom slučaju Organizator ne snosi odgovornost, niti obavezu prema njima, nit je dužan da putnicima vrati novac.

– Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od: troškova, rezervacija, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su  promenljivi i zavise od slobodnih termina na lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.